Norvegienii sunt generosi cu Romania. Guvernul lor ne ofera 20 de milioane de euro pentru un program de combatere a saraciei

1
803

Norvegienii sunt generosi cu Romania. Guvernul lor ne-a oferit 20 de milioane de euro, pentru un program de combatere a saraciei. Astfel, la Iasi a fost inaugurat un centru social, unde a participat si ambasadorul Norvegiei in Romania.

Primii beneficiari sunt peste 30 de copii, care primesc o masa calda, isi fac temele alaturi de profesori de matematica si limba romana si invata sa foloseasca un calculator. In plus, toti beneficiaza de asistenta unui medic.
Centrul deschis la Iasi este ca o binecuvantare pentru familiile nevoiase din oras. Pana acum, cei care se bucura de acest program sunt peste 30 de prescolari si scolari. Isi pot face lectiile, impreuna cu profesorii specializati de acolo.

Eugenia Roman, cordoonatorului centrului social: „Grupul tinta sunt familiile defavorizate si famiile de romi. Centrul include after school, unde copiii vor veni la ora unu, imediat ce ies de la scoala, sa manance mai intai o masa calda.”
Este si cazul unei doamne care se descurca singura, cu un salariu. Are 5 copii, iar patru dintre ei sunt elevi: „Venind aici ei sunt mult mai dezghetati, au luat si FB la matematica sunt foarte mandri si ei, dar si eu ca mama.”
Si adultii sunt inclusi in acest proiect. Pot manca acolo, sa se spele sau sa beneficieze de o consultatie medicala. De asemenea, pot urma cursuri de calculatoare.
Beneficiara: „Noi cum nu aveam asigurari medicale, plateam tot. Face foarte mult pentru noi, familiile nevoiase, ca s-a deschis acest centru si mai ales acest cabinet medical.”
20 de milioane de euro au investit norvegienii la Iasi. La inaugurare, a fost prezent si ambasadorul Norvegiei in Romania.
Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei in Romania: „Proiectul are mai multe obiective, sa ajute grupurile vulnerabile si sa contribuie la reducerea saraciei. Este bine sa ii ajuti pe oameni sa aiba o viata decenta, un salariu cu care sa poata sa traiasca, acces la educatie si sanatate.”
Astfel de centre vor mai fi deschise, pana in 2017, in alte sapte orase din tara, urmatoarele doua pe lista fiind Bucuresti si Ploiesti.
 
sursa :  http://stirileprotv.ro/stiri/social/norvegienii-sunt-generosi-cu-romania-guvernul-lor-ne-ofera-20-de-milioane-de-euro-pentru-un-program-de-combatere-a-saraciei.html

1 COMENTARIU

  1. cata generozitate!!! similara treaba cu ajutoarele trimise de mai toate statele dezvoltate africii.Curios dupa cate ajutoare primesc anual foamea si bolile domina ca la ele acasa.Ce face statul roman cu fondurile primite? case ”saracilor” sau ajutoare sociale ”europene” .Cu ajutoare sociale de 50 euro nu-i tii pe ” saraci ” in romanica asa ca se vor intoarce din nou si din nou cum au facut din todeauna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.