Norvegienii sunt puși pe fapte mari. Milioane pentru cersetorii din Romania

0
512

Regjeringen har fordelt 9,8 millioner kroner til frivillige organisasjoner til humanitære tiltak rettet mot tiggere.

Flere storbyer var tidlig ute med å takke nei etter at justisminister Grete Faremo i mai lovet en "tiggerpakke" til akuttiltak for tiggere.

Av 19 søknader har 17 ulike tiltak nå fått midler av regjeringen.

Norvegienii sunt puși pe fapte mari

Guvernul Norvegian a pus la dispozitia ONG-urilor 9,8 milioane de koroane pentru proiecte ce vizează crearea de locuri de cazare și condiții sanitare pentru cerșetori și populația gipsy (vezi filmul cu demararea proiectelor aici: http://www.nrk.no/ostlandssendingen/millioner-til-tiggere-1.11118172)

Anul trecut, primăria din Oslo a cheltuit 3,8 milioane de koroane pentru a face curățenie în urma mizeriei lăsate de gipsyfolk în locurile unde au avut instalate tabere. Drept urmare, s-a ajuns la concluzia ca acești bani să fie folosiți pentru a asigura condiții civilizate de trai pentru acești nomazi – toalete, dușuri, paturi și tomberoane pentru depozitare gunoi (detalii și poze aici: http://www.osloby.no/nyheter/Brukte-millioner-pa-a-rydde-etter-romfolk–7233145.html#.Udisb_lARza)

La Toyen Church, in strada Herslebs, se oferă deja duș pentru oamenii străzii și pat pentru dormit la pretul de 15 koroane pe noapte. Sala are o capacitate de 150 de paturi (vezi amănunte: http://ostkantliv.no/toyen/regjeringens-tiggermillioner-far-bein-a-ga-pa/ )

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xj3Zy9_y39U

sursa :

Comunitatea Românilor din Norvegia – Romanian Community in Norway

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.