O navă rusească de pescuit cu 17 persoane la bord s-a scufundat în largul Norvegiei

0
470

Un pescador rus având la bord un echipaj format din 17 persoane s-a scufundat vineri în largul Norvegiei, au anunţat serviciile norvegiene de salvare, care au precizat că majoritatea membrilor echipajului sunt la bordul unei bărci de salvare.

"Nu am detectat prezenţa nici unei nave (în zona unde a fost trimis semnalul de alarmă n.r.) şi presupunem că nava de pescuit s-a scufundat", a declarat un oficial din cadrul centrului de salvare maritim de la Tromsoe, din nordul Norvegiei.

Un alt oficial a menţionat că a fost vorba despre un pescador rus cu 17 persoane la bord. Două elicoptere, un avion de supraveghere maritimă Orion şi mai multe nave au fost trimise la faţa locului. Potrivit serviciilor norvegiene de salvare, se pare că marea majoritate a celor 17 membri ai echipajului navei de pescuit s-a refugiat la bordul unei bărci de salvare.

"Bărbaţii au fost observaţi la bordul unei bărci de salvare şi un bărbat a fost văzut în mare, în apropiere", a declarat purtătorul de cuvânt al centrului de la Tromsoe, Egil Mortensen.

"Numărul supravieţuitorilor (de la bordul bărcii n.r.) este estimat la 15 sau 16 persoane, dar acest lucru rămâne a fi confirmat. Se pare că situaţia nu este atât de gravă pe cât credeam iniţial", a adăugat el. Pescadorul rus Koralnes s-a scufundat vineri dimineaţă din cauze încă necunoscute la circa 70 de mile marine (130 de kilometri) în largul oraşului Tromsoe, potrivit serviciilor de salvare….. O navă rusească de pescuit cu 17 persoane la bord s-a scufundat în largul Norvegiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.