Oppgjør med våre fordommer mot rumenere

0
410


2. januar Dette er mitt første besøk i Romania, og jeg visste ærlig talt ikke hva som ventet meg da jeg reiste inn i landet. Man hører nemlig intet positivt om rumenere og Romania i Norge (og i det meste av Vest-Europa). Jeg dro for å utfordre fordommene, og det viste seg å være fort gjort.

Senest i dag hørte jeg et intervju med en rumener på nettradioen til NRK P2 (ja, det er internett i Romania, og jeg har en raskere forbindelse her enn på kontoret hjemme). Gatemusikanten i Oslo var "fra Romania" og forbannet "mafiaen i det rumenske parlamentet."

Mannen i Oslo var fra romfolket og representerer en liten minoritet i Romania som daglig omtales som et "problem"

Oppgjør med våre fordommer mot rumenere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.