Pasagerii din taxiul condus de premierul norvegian, pentru un spot electoral, erau plătiţi

0
492

Mai mulţi pasageri transportaţi de premierul norvegian Jens Stoltenberg, care s-a deghizat în şofer de taxi pentru un spot electoral, erau de fapt persoane plătite şi selecţionate în urma unui casting, a anunţat luni partidul laburist, citat de AFP.

Difuzat cu o lună înaintea alegerilor legislative, spotul prezintă un premier "incognito" în uniformă şi cu ochelari de soare şi a avut succes pe reţelele de socializare şi în presă.

Aflat la putere din 2005, Stoltenberg explică în introducere că a vrut să se apropie de alegători pentru a vedea care sunt preocupările lor.

Luni, tabloidul Verdens Gang (VG) a dezvăluit că cinci dintre cei 14 pasageri filmaţi cu ajutorul camerelor ascunse au fost aleşi în urma unui casting pe stradă.

"Sunt cinci persoane obişnuite care au fost întrebate dacă vor să participe la o înregistrare video pentru partidul laburist şi care nu ştiau nimic decât că trebuie să meargă să caute un taxi", a confirmat pentru AFP Pia Gulbrandsen, o purtătoare de cuvânt a partidului.

"Spontaneitatea lor era reală când şi-au dat seama că şoferul era premierul", a afirmat ea.

Fiecare a primit 500 de coroane (aproximativ 65 de euro) "ca mulţumire", potrivit partidului laburist. În plus, niciun pasager nu a trebuit să plătească această cursă, dat fiind că Stoltenberg nu are licenţă de taxi.

Proprietarul agenţiei de publicitate care a realizat înregistrarea, Kjetil Try – un apropiat al premierului – a explicat pentru VG recursul la un casting din necesitatea de a avea persoane disponibile la momentul dorit şi reprezentative ca diversitate.

Înregistrarea video a fost în general bine primită pentru partea sa umoristică chiar dacă mai mulţi comentatori au subliniat că aceasta se concentrează mai mult pe surprinderea pasagerilor decât pe subiectele de fond pe care prim-ministrul susţine că vrea să le abordeze.

Potrivit aceloraşi comentatori, în pofida succesului înregistrat, aceasta nu va fi suficientă pentru a-l ajuta pe Stoltenberg să recupereze întârzierea faţă de dreapta, favorită în sondaje înaintea scrutinului din 9 septembrie.

In presa din Romania :

Pasagerii din taxiul condus de premierul norvegian, pentru un spot electoral, erau platiti**** – Gandul

Pasagerii din taxiul condus de premierul norvegian, pentru un spot electoral, erau platiti Mai multi pasageri transportati de premierul norvegian Jens Stoltenberg, care s-a deghizat in sofer de taxi pentru un spot electoral, erau de fapt persoane platite si selectionate in urma unui casting, a anuntat ...

Vezi stirea local

Marketing politic 100%: pasagerii din taxiul premierului norvegian erau platiti**** – Wall Street

Marketing politic 100%: pasagerii din taxiul premierului norvegian erau platiti Mai multi pasageri transportati de premierul norvegian Jens Stoltenberg, care s-a deghizat in sofer de taxi pentru un spot electoral, erau de fapt persoane platite si selectionate in urma unui casting, a anuntat partidul ...

Vezi stirea local

Verdens Gang: "Pasagerii din videoclipul in care premierul norvegian face pe taximetristul erau platiti!"**** – Jurnalul

Verdens Gang: "Pasagerii din videoclipul in care premierul norvegian face pe taximetristul erau platiti!" T

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.