Patronii norvegieni vor putea spiona e-mailurile angajatilor

0
501

Patronii norvegieni vor putea, in anumite conditii, sa controleze e-mailurile angajatilor lor, a anuntat luni guvernul norvegian.

"Angajatorul nu va avea acces la e-mailul unui angajat decat cand va fi necesar pentru protejarea activitatilor" zilnice ale societatii sau a altor interese legitime, a spus Ministerul pentru Administratie, informeaza agentia NewsIn, citand AFP.

Controlul va putea fi efectuat cand exista "suspiciuni justificate" potrivit carora angajatul foloseste e-mailul intr-un mod care constituie "o grava incalcare a relatiei de lucru", potrivit sursei.

Conform noilor reguli, care vor intra in vigoare la 1 martie, angajatul va fi "pe cat posibil" avertizat in avans in legatura cu respectivul control si va avea posibilitatea de a se exprima.

Datatilsyn, echivalentul norvegian al Comisiei nationale pentru informatica si libertati, a spus ca legea reia multe dintre practicile in curs, dar a calificat drept vagi unele notiuni.

"Am fi dorit reguli mai clar detaliate. Legea lasa mult loc interpretarii", a comentat un responsabil.

Recunoscand ca patronul nu trebuie sa spioneze e-mailurile cu caracter privat, organizatia patronala NHO a subliniat ca "un mesaj electronic legat de profesie nu este un bun personal"…. Ziare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.