Petrecerile cu votcă și femei frumoase – o metodă prin care spionajul rus racolează responsabili norvegieni

0
496

Tot mai mulți politicieni norvegieni pică în capcanele întinse de serviciile secrete ruse, care, la fel ca pe vremea Războiului Rece, reușesc să-i recruteze folosind tactici cum ar fi petrecerile cu votcă și femei frumoase, se arată într-un articol publicat de ziarul britanic The Telegraph, după ce un responsabil al serviciilor de informații din Norvegia a avertizat public asupra acestei probleme.
Într-un interviu acordat postului public de televiziune NRK, Arne Christian Haugstoyl, șeful secției de contraspionaj din cadrul Police Security Service (PST), a declarat că mai multe persoane cu funcții importante au fost ținta unor asemenea tentative de racolare. ‘Avem informații că cetățeni norvegieni au fost șantajați să furnizeze informații autorităților ruse. (…) Este un fenomen alarmant la care trebuie să fim mai atenți’, a indicat responsabilul citat.
a7fff33ba0c7522b830f6a7067007a8d_c0-160-3819-2386_s561x327
În vara acestui an, un parlamentar al Partidului Progresului, Tor André Johnsen, formațiune ce face parte din coaliția de guvernare, a fost atenționat de PST cu privire la relațiile sale suspecte cu diplomați de la ambasada Rusiei. Potrivit postului NRK, și alți parlamentari care au avut contacte cu rușii au fost chestionați de contraspionajul norvegian.

http://www.agerpres.ro/lifestyle/2015/11/13/petrecerile-cu-votca-si-femei-frumoase-o-metoda-prin-care-spionajul-rus-racoleaza-responsabili-norvegieni-07-43-07
 
http://www.washingtontimes.com/news/2015/nov/12/norway-russians-using-sex-and-vodka-to-blackmail-p/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.