Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, în vizită pastorală la românii de pe coasta de vest a Norvegiei

0
485

(click foto pentru zoom)

În perioada 20-26 martie a.c., Preasfinţitul Părinte Dr. Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, se află într-o vizită pastorală la românii de pe coasta de vest a Norvegiei.

Sâmbătă 21 martie, Preasfințitul Părinte Macarie a săvârșit pentru prima oară Dumnezeiasca Liturghie în nou înființata parohie ortodoxă română din orașul Bergen, cu hramul Înălțarea Domnului și Sfintele Mucenițe Filofteia de la Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva din Bergen.

S-a oficiat și Slujba pomenirii morților iar la agapa frățească Preasfințitul Părinte Macarie le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Vasile cel Mare și despre traseul pelerinajului care se va organiza de către Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, la Constantinopol și în Cezareea Capadociei, în acest an jubiliar al Sfântului Vasile și al celorlalți sfinți părinți capadocieni.

Duminică 22 martie, Preasfințitul Părinte Macarie a slujit pentru a doua oară în Parohia Ortodoxă Română Buna Vestire și Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Swithun de Winchester din orașul Stavanger și l-a instalat oficial în funcția de preot paroh pe Părintele Cristian-Silviu Comănescu. Luni 23 martie, Preasfințitul Părinte Macarie i-a făcut o vizită Episcopului luteran de Stavanger, Ernst Baasland, mulțumindu-i pentru locașul de închinare oferit temporar de Biserica luterană Comunității parohiale românești din Stavanger, apoi s-a întâlnit cu câțiva militari români, aflați în misiune la baza NATO din Stavanger.

Marți 24 martie, Preasfințitul Părinte Macarie, însoțit de Domnul David Ottesen, Consulul onorific la Stavanger al Ambasadei României în Regatul Norvegiei, și Părintele Paroh Cristian-Silviu Comănescu, a avut o întrevedere cu Doamna Primar a orașului Stavanger, Bjřrg Tysdal Moe.

Discuțiile au vizat demersurile începute de către parohia ortodoxă română din Stavanger în vederea concesionării unui teren pe care să se construiască o bisericuță de lemn în stil ortodox românesc. Preasfințitul Macarie a amintit și de vizita de prezentare pe care a făcut-o Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Reședința Patriarhală din București, în toamna anului trecut, Excelenţa Sa Oystein Hovdkinn, Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, când s-a stabilit şi elaborarea unor proiecte de promovare a bisericilor de lemn, specifice atât nordului României, cât şi Norvegiei.

Mâine 25 martie, de Praznicul Bunei Vestiri, Preasfințitul Părinte Macarie va sluji în Parohia Ortodoxă Română Buna Vestire și Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Swithun de Winchester din orașul Stavanger, cu prilejul sărbătoririi hramului acestei comunități euharistice.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.