Premiul Nobel pentru pace a fost oficial înmânat lui Al Gore şi GIEC la Oslo

3
563

Al Gore Premiul Nobel pentru pace a fost oficial înmânat americanului Al Gore şi Grupului interguvernamental de experţi pentru evoluţia climei (GIEC) pentru acţiunile lor împotriva încălzirii climatice, azi, la o ceremonie la Oslo, relatează AFP.

 

Fostul vicepremier american şi indianul Rajendra Pachauri, preşedintele GIEC, au primit o medalie de aur, diploma Nobel şi un cec de aproape 1,1 milioane de euro, din partea preşedintelui comitetului, Ole Mjoes.

"Comitetul Nobel norvegian ridică rar tonul. Stilul nostru este de obieci sobru", a spus Mjoes, când a înmânat premiul. "Însă de mult comitetul nu a fost preocupat de chestiuni atât de fundamentale ca anul acesta", a subliniat el.

Gore şi GIEC – un grup de circa 3.000 de experţi mandataţi de ONU – împart Nobelul de anul acesta pentru că au contribuit la sensibilizarea oamenilor în legătură cu efectele dramatice ale încălzirii climatice….

http://www.adevarul.ro/

3 COMENTARII

  1. subscriu, dar nu-i nimic surprinzator in aceasta decizie a comitetului Nobel pt pace…sa ne amintim ca , cu cativa ani in urma au acordat acest premiu lui Arafat..un terorist…cat despre incalzirea globala asociata cu Al Gore si tot ce se intampla acum nu este decat o mare mascarada…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.