Prima nunta a unui copil starneste valuri de critici in Norvegia: povestea unui scandal creat de o organizatie de caritate

0
465


Un blog al unei fetite de 11 ani din Norvegia a strans jumatate de milion de cititori dupa ce aceasta a dezvaluit ca se va marita cu un barbat de 37 de ani. Fiind prima nunta a unui copil din Norvegia, presupusul eveniment a starnit un val de proteste din partea publicului, informeaza The Independent.
Blogul, prin intermediul caruia Thea si-a facut publica povestea, a devenit cel mai citit blog din Norvegia. Nunta unei fetite de 11 ani a starnit reactii puternice, unii cititori contactand  protectia copilului, in speranta ca vor opri evenimentul.
Subiectul a fost intens dezbatut si pe retelele de socializare
Povestea lui Thea a socat multi oameni pana cand s-a descoperit ca, in realitate, aceasta nu este adevarata. Povestea nuntii face parte dintr-o campanie realizata de organizatia de caritate Plan International, menita sa evidentieze cazurile celor 39000 de copii care sunt fortati, zilnic, sa intre in casnicii planificate.
„Noi credem ca provocarea este un instrument puternic prin care se poate demonstra o realitate care este, intr-adevar, provocatoare. Speram ca oamenii se vor mobiliza impotriva casatoriilor intre copii, astfel incat fetele care se afla in situatia Theei sa poata scapa de soarta lor brutala”, a precizat organizatia.
 

Prima nunta a unui copil starneste valuri de critici in Norvegia: povestea unui scandal creat de o organizatie de caritate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.