Primirea de către ministrul Titus Corlăţean a ambasadorului Regatului Norvegiei, Øystein Hovdkinn, în vizită de rămas bun

0
427

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 20 iunie 2013, pe ambasadorul Regatului Norvegiei, Øystein Hovdkinn, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii misiunii sale în România.

Ministrul Titus Corlăţean i-a mulţumit ambasadorului norvegian pentru modul în care a contribuit la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, atât prin demersurile de susţinere a eliminării restricţiilor privind accesul pe piaţa norvegiană a muncii pentru cetăţenii români, cât şi prin acţiunile de atragere a investiţiilor.

De asemenea, oficialul român a reiterat aprecierea sa faţă de implicarea ambasadorului Norvegiei în semnarea, cu un an în urmă, la 21 martie 2012, a celor două Memorandumuri de înţelegere privind asistenţa acordată României în ciclul financiar 2009-2014, prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic şi European şi Mecanismul financiar bilateral norvegian.

Ambasadorul Norvegiei a subliniat, de asemenea, sporirea cooperării financiare şi a trecut în revistă proiectele deja implementate, precum şi posibilele noi iniţiative de colaborare.

Cei doi interlocutori au susţinut necesitatea menţinerii unui nivel ridicat al contactelor politico-diplomatice între România şi Norvegia, în vederea aprofundării relaţiilor bilaterale. În acest context ministrul român de externe a reiterat invitaţia pentru omologul norvegian de a vizita România în viitorul apropiat.

Şeful diplomaţiei române i-a urat succes ambasadorului Øystein Hovdkinn exprimând convingerea că va continua să rămână un prieten al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.