Primul client al masinii electrice Tesla Model S in Europa este din Norvegia si conduce electric din 1989

0
410

Primul om din Europa care si-a cumparat o masina electrica Tesla Model S este din Norvegia si il cheama Frederic Hauge. El a cumparat de asemenea si primul automobil electric importat vreodata in Norvegia, in 1989, pe care l-a condus in tot acest timp, potrivit worldcarfans.com.

Interesant este ca statul i-a confiscat masina electrica pentru ca nu platea taxele de drum. Hauge si-a rascumparat apoi masina si a condus in continuare fara sa plateasca taxele de drum, iar in final acestea au fost eliminate pentru automobilele electrice.

Tesla Model S pe care si-a cumparat-o Frederic Hauge este echipare Signature, cu cea mai performanta baterie disponibila pe acest model. Masina are un pret de catalog de 83.850 euro.

Tesla Model S e disponibila in Europa cu doua versiuni de autonomie – 370 km si 480 km – preturile pornind de la 60.000 euro. Versiunea cu 480 km autonomie costa cu 8.700 euro mai mult.

Tesla vrea sa lanseze anul viitor SUV-ul Model X, iar ulterior un sedan mai mic decat Model S, care ar urma sa concureze in segmentul D (BMW Seria, Mercedes-Benz Clasa C, Audi A4). Primul automobil produs de Tesla Motors, denumit Tesla Rodster, a iesit din productie in 2012.

Productorul american de masini electrice Tesla Motors se extinde agresiv in Europa, urmand sa deschida 21 de noi puncte de service pana la finalul anului 2013. Acestea se vor adauga celor patru existente in Munchen, Zurich, Londra si Oslo. Astfel, Tesla Motors va ajunge la o retea de service europeana formata din 25 de centre.


Citeste articolul complet pe 0-100.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.