Primul feribot electric construit în România a fost lansat la apă. A fost realizat în șantierul din Brăila, însă va naviga în Norvegia

0
543

Primul feribot electric construit în România a fost lansat la apă la șantierul naval Vard din Brăila. Până la sfârșitul lunii, la bordul navei urmează să fie realizate finisaje și instalate o serie de echipamente. Feribotul are o lungime de 134 de metri și o lățime de 20,7 metri. Acesta poate transporta maximum 550 de oameni și până la 180 de autoturisme.
Feribotul electric a fost realizat la Brăila în proporție de 85 la sută – corp navă, motorizare, echipamentul hidraulic de „stocare” a maşinilor, echipamentele primare, scrie Adevărul. Restul echipamentelor de comandă și navigație urmează să fie instalate la șantierul naval Vard din Brevik, Norvegia.
Beneficiarul contractului a cărui valoare nu a fost făcută publică este firma norvegiană „Torghatten Nord AS”. Feribotul va fi însă concesionat de Ministerul Transporturilor din Norvegia și va asigura curse prin fiordurile acestei țări nordice.


mai mult la :  www.libertatea.ro/stiri/primul-feribot-electric-construit-romania-fost-lansat-la-apa-2279737

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.