Primul miting Pegida din afara Germaniei: Aproximativ 200 de persoane au manifestat în Norvegia la Oslo

0
528

Aproape 200 de persoane au defilat împotriva islamului luni, la Oslo, răspunzând apelului mişcării Pegida, apărute în Germania dar care se extinde deja în alte ţări europene.
pegidaN1-640x300
Obiectivul este „să se atragă atenţia asupra faptului că există provocări mari, probleme mari, legate de imigraţia musulmanilor în Norvegia, sub influenţa islamului”, a declarat pentru AFP Max Hermansen, un profesor de liceu, aflat la originea marşului, primul organizat în afara Germaniei.

729x
Hermansen le-a reproşat musulmanilor practici culturale – circumcizia, căsătoria forţată, oprimarea homosexualilor – contrare „valorilor umaniste”, că sunt suprareprezentaţi în statisticile cu privire la infracţiuni şi criminalitate şi că sunt „o catastrofă economică pe termen lung pentru Norvegia”.
El a refuzat să comenteze despre o posibilă asociere a mişcării sale cu extremistul de dreapta Anders Behring Breivik. Pe 22 iulie 2011, Breivik a omorât 77 de persoane, în această ţară scandinavă, afirmând că s-a angajat într-o cruciadă împotriva multiculturalismului şi „invaziei musulmane”. El ispăşeşte o pedeapsă de 21 de ani de închisoare, susceptibilă să fie prelungită.

 3464210_2048_1152

Manifestanţii, inclusiv câţiva străini, au defilat paşnic în zona Primăriri Oslo, arborând steaguri norvegiene, după care s-au dispersat fără incidente.
Poliţia a numărat 190 de participanţi, o mobilizare care s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, convocată pe reţele de socializare. Adunarea este prevăzută de-acum săptămânal, potrivit lui Hermansen.
 
Primul miting Pegida din afara Germaniei: Aproximativ 200 de persoane au manifestat în Norvegia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.