Profesor din Alba după un stagiu de pregătire în Norvegia: „Acolo elevii sunt testaţi diferenţiat“

0
478

Diana Moga-a patra de la stânga la dreapta-într-una din şcolile din Norvegia

Teste de verificare a cunoştinţelor în funcţie de nivelul de pregătire al elevilor, motivarea elevilor în a îndrăgi şcoala, predarea orelor de către trei profesori simultan la disciplinele de bază. Sunt doar câteva dintre concluziile cu care s-a întors o profesoară din Alba Iulia în urma unui stagiu de pregătire în Norvegia.

 

Diana Moga este profesor de engleză la Colegiul „Alexandru Domşa“ din Alba Iulia. A participat alături de alţi 15 profesori din Bulgaria, Cehia, Slovacia, Belgia, Franţa, Italia, Grecia , în perioada 27 august- 2 septembrie, la un stagiu de pregătire în Norvegia, printr-un proiect Comenius.

Elevii cu handicap, integraţi în învăţământul de masă

Pe lângă seminarii şi ateliere de lucru, Diana a avut posibilitatea să vadă cum este sistemul de învăţământ norvegian, considerat unul etalon în spaţiul european.

Norvegia a renunţaut în anii ’90 la şcolile speciale, astfel că elevii cu nevoi speciale au fost integraţi în învăţământul de masă. În termeni de specialitate s-a făcut trecerea de la un învăţământ exclusiv la unul incluziv, lucru care a schimbat automat şi optica de lucru a profesorilor.

Profesor din Alba după un stagiu de pregătire în Norvegia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.