Proiecte norvegiene cu impact social, lansate la Iaşi

0
478

Ambasadorul Norvegiei în România, Excelența Sa (E.S.) Tove Bruvik Westberg, s-a întâlnit luni, 26 ianuarie, cu primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, pentru a discuta despre lansarea în Iaşi a două proiecte cu impact social. Cele două proiecte sociale sunt finanțate prin Programul Norvegiei SEE, derulate de Salvation Army (crearea unui Centru Comunitar la Iași) și Fundația Alături de Voi.
4230291498
În discuţiile purtate la Palatul Roznovanu, Tove Bruvik Westberg și-a arătat mulțumirea față de buna colaborare existentă între serviciile de specialitate ale municipalităţii ieşene și ONG-urile locale active în domeniul social. Discuțiile au vizat și situația economico-socială a Municipiului Iași, parteneriatul strategic cu Republica Moldova, colaborarea cu mediul academic, preecum şi programul de finanțare EEA&Norway Grants (Granturi SEE și Norvegiene).

Primarul Gheorghe Nichita a discutat cu ambasadorul Norvegiei şi despre proiectul “Istoria minorităţilor – o abordare cultural artistică a diversităţii”, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, care se află în implementare din decembrie 2014, linia ”Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural”, derulat în parteneriat cu Fundația Iași Capitală Culturală Europeană, Universitatea ”Al. I. Cuza” Iaşi și Asociaţia ”Pro Roma”
mai mult la :  http://infois.ro/?p=15449
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.