Proiecţia filmului „Poziţia copilului” la cinematograful Victoria din Oslo

0
543


Ambasada României în Regatul Norvegiei are plăcerea de a anunţa proiecţia, începând cu 20 decembrie 2013, a filmului românesc „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, la cinematograful Victoria din Oslo.

Filmul „Poziția copilului”, a câștigat Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie 2013), fiind primul lungmetraj românesc distins vreodată cu acest trofeu. De asemenea, filmul a obținut și Premiul criticii – FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film), iar la Festivalul de Film de la Stockholm 2013 a obţinut premiul Telia, acordat celui mai bun film din festival care nu beneficiază încă de distribuţie în Suedia. Totodată, actriţa Luminiţa Gheorghiu a fost nominalizată, pentru rolul ei din filmul „Poziţia copilului”, la categoria Cea mai bună actriţă cu ocazia decernării Premiilor Academiei Europene de Film pentru anul 2013.

„Poziţia copilului” vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. „Poziţia copilului” este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor.

Detalii privind zilele şi orele de proiecţie ale filmului pot fi consultate la următoarea adresă http://www.oslokino.no/incoming/article1140463.ece

Proiecţia filmului „Poziţia copilului” la cinematograful Victoria din Oslo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.