Proiectul incredibil la care lucreaza Norvegia. Au alocat un buget de un miliard de euro pentru asta

0
534

Norvegia este un model in ceea ce priveste protectia mediului. Cel mai nou proiect al norvegienilor dezvoltarea transportului cu bicicleta. Aproximativ un miliard de dolari vor fi investiti in constructia de autostrazi de piste de biciclete pentru cei mici si mai ales pentru adulti.
Norvegienii sunt un etalon cand vine vorba despre masuri pentru protectia mediului. In ultimii ani, acestia au facut investitii masive in dezvoltarea de surse de energie alternativa si in masuri pentru protejarea mediului. Interesant este ca toate aceste eforturi vin de la o tara cu resurse uriase de petrol, deci care si-ar putea duce traiul linistita. Insa norvegienii sunt mult mai interesati de mediul in care traiesc decat alte popoare.
Ultimul proiect de acest fel? Investitii de aproape un miliard de euro in adevarate autostrazi de biciclete pentru cei mici si pentru adulti. Intentia norvegienilor este ca prin aceste investitii sa incurajeze folosirea bicicletei pentru deplasari si educarea tinerilor generatii in acest sens. Banii provin, culmea, din profitul pe care Norvegia l-a realizat din vanzarea de petrol. Tinta autoritatilor este ca, in urmatorii doi ani, transportul cu bicicleta sa fie utilizata de aproximativ 10-20% din populatie. In cifrele pe 2015, aceasta pondere a fost de 5%. Oricum, cu mult peste media celorlalte tari.
IMG_5075-660x441

http://www.money.ro/proiectul-incredibil-la-care-lucreaza-norvegia-au-alocat-un-buget-de-un-miliard-de-euro-pentru-asta/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.