Prostituatele din Norvegia au intrat în şomaj

0
592

Prostituatele aproape au dispărut din peisajul urban al Norvegiei de când clienţii lor au intrat în colimatorul poliţiei, iar traiul s-a îngreunat semnificativ pentru cele care încă sunt nevoite să facă trotuarul, comentează AFP.

La o lună de la intrarea în vigoare, la 1 ianuarie, a unei legi care interzice apelarea la prostituate, sub ameninţara unei pedepse de şase luni de închisoare şi-sau a unei amenzi, prostituţia de pe stradă aparţine trecutului. Sau aproape.

"Clienţii sunt foarte nervoşi. Majoritatea nu îndrăznesc să vină aici", spune Nadia, care are 22 de ani şi se prostituează de opt ani. În seara aceasta, Nadia este una dintre cele trei prostituate care îmbie trecătorii într-un cartier altă dată plin de "fete".

Înainte, stăteam până câştigam 4.000-5.000 de coroane. Acum, stăm toată noaptea şi nu mai câştigăm decât 1.000 sau 1.500 de coroane", explică tânăra.

Unul dintre celienţii ei a fost prins în flagrant delict cu puţin timp în urmă. "A fost jenant, pentru că eram în plină acţiune când a apărut poliţia. Am spus că nu mă simţeam bine şi el mă ajuta să merg acasă. Eu am rămas la versiunea asta, dar el a cedat", povesteşte Nadia. Legea norvegiană interzice cumpărarea de sex, dar nu şi vânzarea de sex.

"Bărbaţii se tem să ne abordeze cu maşina, atunci vin la noi şi ne spun ‘Am parcat după colţ, vino acolo’ ", explică Michelle, de 25 de ani. "Înainte, intram în maşină şi ieşeam după 15 minuite. Acum, ne duc în afara oraşului, unde nu este nimeni, şi ne întoarcem după o oră", adaugă ea… Click

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.