Reacția ambasadorului României în Regatul Norvegiei, Daniel Ioniță, la un articol publicat de Drammens Tidende referitor la cerşetorii români

0
520

La 4 octombrie 2013, ambasadorul României în Regatul Norvegiei, Daniel Ioniţă, a transmis o scrisoare redactorului şef al publicaţiei Drammens Tidende, ca urmare a apariţiei unei articol în care era prezentată o situaţie a unor cerşetori de origine română, fiind citate inclusiv unele opinii defăimătoare la adresa României.

În scrisoare, ambasadorul român a respins categoric maniera de a prezenta trunchiat o situaţie, precum şi tendinţa de generalizare a unor fenomene în esenţă singulare, care însă pot afecta imaginea şi bunul renume al României, de ţară membră NATO şi a UE, care are relaţii excelente de cooperare cu Regatul Norvegiei.

Totodată, ambasadorul român a prezentat pe larg şi argumentat modul în care Ambasada României la Oslo se raportează la problematica cerşetoriei şi minorităţii romă, precum şi eforturile depuse de Guvernul României pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor aparţinând acestei categorii. A insistat, totodată, asupra continuării cooperării cu autorităţile norvegiene relevante, inclusiv pentru utilizarea eficientă a granturilor norvegiene şi a fondurilor acordate României în cadrul Spaţiului Economic European pentru promovarea unor proiecte relevante în toate domeniile importante de activitate.

Textul original al scrisorii (în limba engleză) poate fi consultat aici.

Reacția ambasadorului României în Regatul Norvegiei, Daniel Ioniță, la un articol publicat de Drammens Tidende referitor la cerşetorii români

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.