Regele Harald al Norvegiei, sărbătorit aşa cum se cuvine la 70 de ani

0
516

Regele şi regina Suediei, principele din Monaco, dar şi foarte mulţi prinţi ai caselor regale europene l-au sărbătorit pe regele Harald al Norvegiei, care a împlinit 70 de ani.

Dacă doamnele au apărut la bal în ţinute vaporoase, la ceremoniile în aer liber au cam tremurat. Aproape 50 de regi şi regine, prinţi şi prinţese au fost oaspeţi la aniversarea monarhului norvegian, unde doamenele şi domniţele au dat strălucire balului de la palatul regal din Oslo.

Pentru aniversarea celor 70 de ani, sărbătoritul a pregătit şi festivităţi "mai puţin regale", desfăşurate în aer liber, chiar dacă temperaturile au fost demne de un ţinut al zăpezilor. Pe un ger năpraznic, oaspeţii au vizitat Muzeul norvegian de istorie culturală, cu o colecţie unică de construcţii din diferite epoci.

Prinţesa Martha, cea mai mare fată a regelui Harald, a stârnit zâmbete când şi-a aşezat fetiţa de patru ani pe o săniuţă. Nici ceilalţi oaspeţi n-au mai stat pe gânduri, urcându-se în sănii trase de cai pentru o plimbare printre troiene.

Harald este al treilea monarh al Norvegiei, de când prosperul său regat şi-a dobândit independenţa faţă de Suedia, în 1905. Ziua celei de a 70-a aniversări a fost miercuri, când supusii au ieşit în stradă să-l salute, iar armata l-a onorat cu 21 de salve de tun.

sursa : ProTv.ro

Se Kongen danse

Spill av video: Se Kongen danse

Video cu Regele Norvegiei dansind

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.