Rusia face exerciţii militare de amploare în apropierea Norvegiei. Şeful Statului Major al Marinei Norvegiene: „Ca proporţii, astfel de manevre nu au mai avut loc din perioada Războiului Rece”

0
904

În timpul exerciţiilor vor fi efectuate şi trageri cu rachete navă – navă.

Rusia a stabilit 4 zone unde vor avea loc manevrele. Ministerul norvegian al Apărării crede că prin stabilirea celor 4 perimetre, Rusia repetă manevrele tactice de blocare a Atlanticului de Nord în caz de conflict pe un aliniament care porneşte din Groenlanda, traversează Islanda şi se apropie de Marea Britanie.

Haakon Bruun-Hanssen, şeful Statului Major al Marinei Norvegiene: „Ca proporţii, astfel de manevre nu au mai avut loc din perioada Războiului Rece. Sunt cele mai mari pe care ni le putem aminti în ultimii 40 de ani„.

Norvegia a reacţionat şi monitorizează cu atenţie exerciţiile.

Şeful Statului Major al Marinei Militare consideră că Norvegia este în sfera de interes a Rusiei şi că Alianţa Nord-Atlantică va avea dificultăţi serioase de a aduce întăriri în peninsula scandinavă în caz de conflict major cu Moscova.

La monitorizarea Forţelor Navale ruseşti participă, în afara aviaţiei norvegiene, 3 avioane de cercetare marină americane şi unul canadian.

sursa : tvrmoldova.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.