Rusia a inițiat niște operațiuni militare de amploare în Marea Norvegiei, în Atlanticul de Nord. Experții militari sunt de părere că mișcările de trupe sunt cele mai mari din ultimele câteva decenii.

Mișcările rusești din Marea Norvegiei au început în urmă cu aproximativ o săptămână. La momentul respectiv, 10 submarine rusești cu baza în apropiere de insula Kula, dintre care 8 nucleare, au fost implicate în aceste manevre care ar urma să dureze două luni, se arată într-un comunicat al televiziunii naționale norvegiene, NRK, citând informații militare.

„Există în prezent o intensă activitate în Atlanticul de Nord iar Norvegia, ca și alte țări NATO, efectuează misiuni de supraveghere atentă în aer și la suprafață”, a afirmat un purtător de cuvânt al Statului major al Forțelor armate norvegiene, Brynjar Stordal. Tensiunile sunt foarte ridicate în regiune din cauza faptului că analiștii militari sunt convinși că acestea sunt pregătiri de un eventual război inițiat de ruși. Nu de alta, dar de la Războiul Rece și până în prezent, aceasta este cea mai amplă operațiune ”În termeni de mijloace angajate în același timp.”

mai mult la /playtech.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.