Scandal în Norvegia din cauza unui card bancar antisemit

0
1446
Una dintre cele mai mari bănci din Norvegia, DNB, este în căutarea unui utilizator bancar căruia i-a fost eliberat un card cu o imagine care a stârnit furia asociațiilor pentru protejarea drepturilor și imaginii evreilor. Poza ar reprezenta în mod ostentativ un bărbat cu nasul mare, cu kipa pe cap și cu tallitul de rugăciune, bucurându-se în preajma unei grămezi de bani de aur, susține Jerusalem Post.
stea
După ce Fundația Hallelu, care se ocupă de crearea unei imagini pozitive a Israelului în lume, a atras atenția băncii, conducerea DNB și-a cerut scuze și a asigurat că este pe urmele utilizatorului. Mai mult, oficialii instituției susțin că imaginea a fost aleasă chiar de proprietarul cardului, printr-un program online cu ajutorul căruia fiecare client își poate încărca fotografia pe care o dorește. Ceea ce este regretabil însă, spune DNB, este că imaginea a trecut de programul care este creat că respingă pozele ofensatoare.

 „Am fost avertizați în legătură cu o poză de pe un card Visa, emis de noi, cu un desen antisemit al unui evreu. Noi avem reguli stricte pentru acest gen de imagini care se pot folosi, iar acest control se face chiar și manual. Din nefericire, controlul ne-a trădat în acest caz și ne cerem scuze pentru asta”, se arată în scrisoarea DNB către Fundația Hallelu.
Dacă utilizatorul nu va renunța de bunăvoie la card, acesta va fi blocat, a anunțat purtătorul de cuvânt la băncii.
Anul trecut, gigantul Zara a fost nevoit să scoată din fabricație o bluză de copii în dungi care avea aplicată Steaua lui David, după ce mai mulți clienți s-ar fi plâns că aduce prea mult cu o uniformă nazistă.
http://bn24.ro/scandal-in-norvegia-din-cauza-unui-card-bancar-antisemit/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.