Scandal în Norvegia: Soţia prinţului moştenitor, acuzată de cheltuieli exagerate pentru ţinutele vestimentare

0
551

Norvegia a devenit scena unui scandal monden în centrul căruia s-a pomenit soţia prinţului moştenitor Haakon, prinţesa Mette-Marit. Furtuna a fost declanşată de ziarul VG, care a publicat un lung reportaj despre ţinutele vestimentare ale prinţesei, cu precizarea preţurilor şi mărcilor rochiilor exclusive şi ale altor obiecte de garderobă ale celei de-a doua ca importanţă Doamne (după regină) din Ţara Fiordurilor. S-a dovedit că toate aceste cheltuieli făcute de prinţesă costă prea mult visteria statului.

Potrivit estimărilor VG, confirmate de experţi, unele rochii ale prinţesei Mette-Marit depăşesc 20.000 de euro, fapt care nu ar fi stîrnit în sine uimire – dat fiind că doamna este una bogată – dacă nu ar fi existat alte două aspecte. În primul rînd, prinţesa se poziţionează drept protectoare a celor săraci şi exploataţi, iar apariţia ei în ţinute scumpe printre copii înfometaţi din Africa va submina în mod sigur încrederea în sinceritatea cuvintelor şi a acţiunilor ei.

În al doilea rînd, o parte dintre ţinute sînt primite de soţia prinţului moştenitor gratis sau cu o reducere substanţială de la casele de modă, lucru interzis prin lege, deoarece membrii familiei regale nu au dreptul să facă reclamă anumitor mărfuri şi servicii.

Casa Regală a păstrat mult timp tăcerea, preferînd să eludeze acuzaţiile jurnaliştilor conform cărora designerii de haine şi bijuterii o sponsorizează în secret pe Mette-Marit, însă la sfîrşitul săptămînii trecute a fost nevoită să recunoască parţial evidenţa acestui fapt.

Citeste articolul integral pe: Ziarul Faclia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.