Şcoala din Chercea, în viziunea unor studenţi norvegieni

0
570

Goda Luksaite şi Anton Huhn, studenţi ai şcolii particulare de Arhitectură din Norvegia – Bergen School of Architecture (BAS), ne-au trimis planul pe care l-au realizat pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 22 „Radu Tudoran” din Chercea • o nouă sală de sport în locul atelierului, teren de fotbal cu tribună, acoperiş tip seră, colivii pentru porumbei, sunt doar câteva dintre ideile tinerilor • toate realizate cu materiale deja existente sau implicând costuri minimale • cei doi spun că vor reveni în Brăila în această vară pentru a-şi prezenta proiectul
foto_105547
Un plan de modernizare simplu şi ieftin. Asta au realizat pentru Şcoala Gimnazială nr. 22 „Radu Tudoran” din cartierul Chercea, cei doi studenţi ai şcolii private de Arhitectură din Norvegia – Bergen School of Architecture (BAS), Goda Luksaite (25 de ani, din Lituania) şi Anton Huhn (25 de ani, din Suedia). În timpul vizitei lor în Brăila, la începutul lunii mai, cei doi au lucrat la gardurile şcolii din Chercea, schimbându-le aspectul şi folosindu-se doar de materialele existente.

Aşa cum au promis atunci, s-au întors în Norvegia, unde au pus la punct un proiect privind restul îmbunătăţirilor care ar putea fi aduse mai departe unităţii de învăţământ. Printre cele mai importante se numără: transformarea atelierului într-o sală de sport dotată cu vestiare şi tribună, curăţarea zonei şi punerea la punct a terenului de fotbal. De asemenea, cei doi tineri au mai adăugat câteva elemente deloc costisitoare precum amenajarea unei colivii pentru porumbei, a unei sere pe acoperişul clădirilor, o parcare pentru biciclete, montarea de bănci, realizarea unei piste de alergare în curtea şcolii, montarea unui fileu pentru volei, a unui spaţiu cu nisip pentru sărituri, sau pur şi simplu pictarea pe asfalt a unei table de şah, pe care copiii să o folosească ulterior după bunul plac. Majoritatea ideilor, spun cei doi studenţi din Norvegia, sunt uşor de pus în practică şi nu ar costa prea mult, prin urmare ar putea fi făcute chiar de către cei din şcoală sau din comunitate. Însă aceştia consideră că anumite elemente precum: pavarea drumului din faţa şcolii sau realizarea stadionului de fotbal cu tribune adecvate şi curăţarea corectă a spaţiului ar trebui făcute de municipalitate.
 
mai mult la :   http://www.obiectivbr.ro/scoala-din-chercea-in-viziunea-unor-studenti-norvegieni_id105547

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.