Scrisorile lui Breivik, blocate de Administraţia Penitenciarelor din Norvegia

0
468
Administraţia Penitenciarelor din Norvegia a anunţat că a blocat trimiterea a 220 de scrisori ale lui Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, pentru a împiedica crearea unei reţele în afara închisorii. „Am refuzat să trimitem scrisorile lui Anders Behring Breivik din motive de securitate. Este vorba de aproximativ 220 de scrisori”, a explicat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Penitenciarelor din Norvegia, Yling Faeste. „Monitorizăm comunicaţiile sale pentru că el nu are voie să creeze o reţea care ar putea comite crime asemănătoare celor pe care le-a făcut deja”, a continuat sursa citată.
anders-fist-2_2194376b
Pe 22 iulie 2011, Anders Breivik, în prezent în vârstă de 35 de ani, a ucis 77 de persoane în numele luptei împotriva multiculturalismului şi invaziei musulmane. Mai întâi el a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului, la Oslo, soldată cu opt victime, iar apoi a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune a Tinerilor Laburişti, pe insula Utoya, omorând alte 69 de persoane, marea majoritate adolescenţi.

Breivik dă asigurări că s-a convertit la cauza democratică, după verdictul pronunţat în luna august 2012, şi spune că vrea să creeze un partid cu scopul de a-şi apăra ideologia, dar fără să recurgă la violenţă. El însuşi a contactat cotidianul „Verdens Gang“ (VG) pentru a deplânge blocarea scrisorilor sale. Potrivit avocatului său, Geir Lippestad, intervievat de VG, el a făcut apel la decizie. Yling Faeste a refuzat să comenteze conţinutul scrisorilor blocate. Breivik ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 21 de ani de închisoare, care ar putea să fie prelungită dacă se va considera că reprezintă un pericol.
http://www.telegrafonline.ro/1419372000/articol/288276/scrisorile_lui_breivik_blocate_de_administratia_penitenciarelor_din_norvegia.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.