Seară culturală la Ambasada României la Oslo pentru marcarea Zilei Internaţionale a Limbii Materne

0
498


La 20 februarie 2014, începând cu ora 18:00, va fi organizată, la sediul misiunii (Oscars gate 51. Oslo), o seară culturală pentru a marca Ziua Internaţională a Limbii Materne. Acest eveniment va inaugura seria de întâlniri trimestriale pe care Ambasada le organizează anul acesta sub egida CULTURĂ, OBICEIURI, TRADIŢII.

Programul va cuprinde o prelegere despre importanţa limbii materne și o prezentare a secţiei în limba română de la biblioteca Deichman, ambele susţinute de doamna Aurora Kanbar, un scurt moment muzical, precum şi un concurs cu premii în cărţi pe teme de limba şi literatura română. De asemenea, va fi organizată o tombolă la care vor fi oferite cărţi în limba română. Totodată, cei prezenţi vor putea degusta și un pahar de vin românesc.

În anul 1999, UNESCO a decis ca Ziua Internațională a Limbii Materne să se sărbătorească anual la 21 februarie. Semnificaţia acestei zile are legătură cu jertfa tinerilor studenți din Dhaka, Pakistan, care în anul 1952 au fost uciși de către poliție în timp ce demonstrau pașnic pentru dreptul de a putea vorbi ”bengali”, limba lor maternă. Din anul 2000, această zi a început să fie marcată în întreaga lume. Ambasada României la Oslo se alătură astfel unor instituţii culturale prestigioase din Norvegia, cum ar fi Biblioteca Publică Deichman, care omagiază şi promovează limbile materne.

Seara culturală de la Ambasadă este deschisă participării tuturor celor interesaţi, însă doritorii vor trebui să se înscrie în prealabil, de preferință până la 18 februarie 2014, prin transmiterea unui e-mail la adresa: oslo@mae.ro, cu specificaţia „Limba materna”.

Vă aşteptăm cu mult drag!

Seară culturală la Ambasada României la Oslo pentru marcarea Zilei Internaţionale a Limbii Materne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.