Seară literară la Ambasadă României de la Oslo cu scriitorul Dan Lungu şi traducătorul Steinar Lone

0
504

safe_image.php
La 4 noiembrie 2014, cu începere de la orele 18:15, se va desfăşura la sediul Ambasadei României din Oslo (Oscarsgate 51), o seară literară cu participarea scriitorului Dan Lungu şi a traducătorului Steinar Lone.

Dan Lungu este unul dintre cei mai traduşi scriitori români contemporani. Romanul său Sunt o babă comunistă! a fost tradus în 11 limbi străine şi ecranizat în 2013 de regizorul Stere Gulea. Filmul cu titlul omonim a fost prezentat și la Oslo, în cadrul Festivalului Filmului Francofon, la 22 martie 2014.  Dan Lungu este, de asemenea, autorul cunoscutelor romane Raiul găinilor (Polirom, 2004), Cum să uiți o femeie (Polirom, 2009) și În iad toate becurile sînt arse (Polirom, 2011), precum și a mai multor volume de teatru și proză scurtă. Recent i-a apărut romanul Fetița care se juca de-a Dumnezeu. Dan Lungu este conferențiar dr. la Catedra de Sociologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, director al Muzeului Literaturii Române din Iași și al festivalului internațional de literatură FILIT.
Steinar Lone este poate cel mai important traducător contemporan de literatură română în limba norvegiană, recunoscut ca atare şi recompensat cu premii inclusiv de Asociaţia Traducătorilor norvegieni. A tradus în limba norvegiană, printre altele, operele lui Mircea Cărtărescu (inclusiv trilogia Orbitor), Gellu Naum (volumul de poezii Vasco Da Gama şi romanul Zenobia), precum şi romanul Sunt o babă comunistă!  al lui Dan Lungu.
Seara literară se înscrie în cadrul programului nostru trimestrial CULTURĂ, OBICEIURI, TRADIŢII, derulat în colaborare cu Aurora Kanbar. Programul respectiv este destinat în principal cetăţenilor români din Norvegia. Prin acesta ne propunem să promovăm cultura, obiceiurile și tradiţiile româneşti, precum şi să întărim relaţiile inter-umane.
Manifestarea este deschisă participării tuturor celor interesaţi, însă locurile sunt limitate, iar doritorii trebuie să se înscrie în prealabil, de preferinţă până la 1 noiembrie 2014, prin transmiterea unui e-mail la adresa: oslo@mae.ro, cu specificaţia ”Seară literară”.
Vă aşteptăm cu mult drag!
 
 (Ambasada României la Oslo, 22 octombrie 2014
 

Seară literară la Ambasadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.