Serviciile veterinare din Norvegia, interesate să adopte câini maidanezi din România

0
389


În perioada 7-11.10.2013, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a primit o delegaţie a serviciilor veterinare din Norvegia.

Misiunea specialiştilor norvegieni a fost aceea de a discuta şi stabili, cu reprezentanţii ANSVSA, condiţiile de sănătate care trebuie îndeplinite de câinii fără stăpân din România, pentru a fi adoptaţi de către persoanele interesate din Norvegia.
În cadrul acestei întâlniri s-a analizat posibilitatea reducerii perioadei de 6 luni în care un câine este monitorizat, din punctul de vedere al sănătăţii şi a fost adusă în discuţie posibilitatea unei colaborări, informează instituţie într-un comunicat remis B365.ro.
Pe parcursul vizitei, experţii norvegieni au vizitat Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar, două Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi două adăposturi pentru câinii fără stăpân.

ANSVSA şi-a manifestat întreaga disponibilitate de colaborare, inclusiv în sensul informării iubitorilor de câini din Norvegia privind posibilităţile de adopţie din România.

Serviciile veterinare din Norvegia, interesate să adopte câini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.