Sfat din Norvegia, pentru tiganii români

2
596

O publicatie electronica din Bacau a primit o interesanta scrisoare din Norvegia. Norvegianul care semneaza nu se plinge ca e agresat de tiganii care cinta/cersesc pe strazile din Oslo, ci e doar deranjat de repertoriul abordat de acordeonisti: prea multa muzica de jale, zice el.

“Buna ziua. Numele meu este Ogee si locuiesc in Oslo, Norvegia. In fiecare zi in care ies in oras vad multi tigani pe strazi, unii dintre ei cintind la acordeon. Ei cinta, insa, numai muzica trista. Multor norvegieni nu le place acest gen de muzica, preferind o muzica mai vesela sau macar muzica populara româneasca.

Daca i-ati putea sfatui pe acesti oameni sa cinte muzica vesela in locul celei extrem de triste pe care o cinta acum ar fi mult mai bine pentru ei, dar si pentru noi. Stiu ca România are o muzica populara frumoasa si cred ca tiganii vor cistiga mai multi bani daca si-ar schimba repertoriul. Cei mai multi tigani provin din Bacau si Onesti.

Salut România din Oslo, Norvegia!”

Acum, daca stiti pe cineva plecat la Oslo sa cinte pe strada, transmiteti-i acest sfat. S-ar putea sa-l ajute!

Sfat din Norvegia, pentru tiganii români

2 COMENTARII

  1. ha ha ma indoiesc mult ca povestea e adevarata.nu cred ca acesti muzicanti incanta pe cineva. daca ar fii mai putini poate.
    dar la cati sunt la nr…sunt agasanti. la tot coltul frate. daca ar fii unul aici…unul acolo mai zic si eu..da poate ar incanta pe cineva cu muzica lor dar nu asa ca unde te intorci vezi cate un muzicant roman. se mai si acopera unii pe ceilalti.

  2. ma numesc vlad si eu chiar imi doresc sa emigrez in norvegia ca bucatar am terminat si o facultate, dar ce ar trebui sa fac ca norvegienii sa nu ma confunde cu un tigan borat? cred ca stiu …..im bag pula in ea de romanie si ma fac maghiar……mortii mamei ei de tara ordinara imputita si cacacioasa….. suntem condusi de niste fraieri luiar dracu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.