Si cu banii luati si cu tiganii pe cap ! Va amintiti de vizita Ministrului norvegian al Justiţiei în Romania. Daca guvernul român a luat banii, a promis, dar nu a facut nimic, atunci e normal ca madam Grete sa fie furioasa

0
503

ACUM DOUA LUNI : Ministrul jutitiei din Norvegia merge in Romania cu 300 milioane nkr. "Luati-va tiganii si infractorii inapoi".

ŞAPTE din ZECE hoţi de buzunare la Oslo sunt români. Ministrul norvegian al Justiţiei vine în România pentru a discuta această situaţie

(Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici și ministrul norvegian al Justiţiei şi Securităţii Publice, Grete Faremo)

Şapte din zece persoane arestate pentru furt din buzunare în Oslo, în 2012, sunt români, scrie, marţi, The Norway Post, care citează date oficiale.

Potrivit publicaţiei norvegiene, din cele 171 de condamnări ale unor români, în Oslo, Asker şi Bærum, anul trecut, 152 au avut loc în urma unor furturi, jafuri sau activităţi legate de bunuri furate.

Cele mai multe dintre infracţiuni sunt comise de "profesionişti", notează publicaţia. "Străini bine îmbrăcaţi ce muncesc împreună", a declarat Roar Kvassheim, şeful unei echipe specializate în domeniul furturilor în cadrul Poliţiei din Oslo.

 

Regjeringen har fordelt 9,8 millioner kroner til frivillige organisasjoner til humanitære tiltak rettet mot tiggere.

Flere storbyer var tidlig ute med å takke nei etter at justisminister Grete Faremo i mai lovet en "tiggerpakke" til akuttiltak for tiggere.

Av 19 søknader har 17 ulike tiltak nå fått midler av regjeringen.

Norvegienii sunt puși pe fapte mari

Guvernul Norvegian a pus la dispozitia ONG-urilor 9,8 milioane de koroane pentru proiecte ce vizează crearea de locuri de cazare și condiții sanitare pentru cerșetori și populația gipsy (vezi filmul cu demararea proiectelor aici: http://www.nrk.no/ostlandssendingen/millioner-til-tiggere-1.11118172)

Anul trecut, primăria din Oslo a cheltuit 3,8 milioane de koroane pentru a face curățenie în urma mizeriei lăsate de gipsyfolk în locurile unde au avut instalate tabere. Drept urmare, s-a ajuns la concluzia ca acești bani să fie folosiți pentru a asigura condiții civilizate de trai pentru acești nomazi – toalete, dușuri, paturi și tomberoane pentru depozitare gunoi (detalii și poze aici: http://www.osloby.no/nyheter/Brukte-millioner-pa-a-rydde-etter-romfolk–7233145.html#.Udisb_lARza)

La Toyen Church, in strada Herslebs, se oferă deja duș pentru oamenii străzii și pat pentru dormit la pretul de 15 koroane pe noapte. Sala are o capacitate de 150 de paturi (vezi amănunte: http://ostkantliv.no/toyen/regjeringens-tiggermillioner-far-bein-a-ga-pa/ )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.