Slujire arhierească în Duminica a 5-a din Postul Mare, la Oslo

0
481

Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord a slujit în Duminica a 5-a din Postul Mare, la 21 aprilie 2013, Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în parohia românească din Oslo, păstorită de preotul Marius-Alin Țeican.

După Liturghie, Preasfințitul Macarie a botezat și doi prunci din comunitate: Ioan-Halvard și David. Primul prunc provine dintr-o familie mixtă, tatăl norvegian convertit la Ortodoxie, iar mama româncă ortodoxă. Părinții săi au hotărât să-i dea numele de Ioan-Halvard, după Sfinții ocrotitori ai parohiei din Oslo, Martirii dreptmăritori Ioan Valahul sau Românul (+1662) și Halvard Norvegianul (+1043). Cel de-al doilea copil, David, nou luminat prin Botez, aparține unei familii de binecredincioși români din capitala Norvegiei.

La slujbă a participat, alături de credincioșii care s-au spovedit și cuminecat, Excelența Sa Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

Marți, la 23 aprilie 2013, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfinţitul Episcop Macarie va sluji cu prilejul hramului în biserica parohiei românești „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm, Suedia.

Slujire arhierească în Duminica a 5-a din Postul Mare, la Oslo

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.