Slujire arhiereasca in orasul norvegian Trondheim

0
527

În zilele de 15-18 mai 2015 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord se află într-o vizită pastorală în parohiile românești din Norvegia.
450-21_bottez_norvegian
Sâmbătă, 16 mai 2015, Părintele Episcop Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie și a botezat doi prunci în parohia românească din orașul norvegian Trondheim.
Ierarhul a fost înconjurat în slujire de preotul paroh Andrei-Ovidiu Sofa, de diaconul Sorin Sîplăcan și de inimoșii și râvnitorii credincioși ai micii parohii românești din Trondheim, după cum informează episcopiascandinavia.se.

Duminică, 17 mai 2015 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie va săvârși Sfânta Liturghie de hram în parohia românească din Oslo. În această zi se sărbătorește și Ziua Națională a Regatului Norvegiei. Orașul Trondheim este numit și „Ierusalimul Norvegiei” deoarece de aici a început lucrarea de încreștinare a vikingilor prin Regele Olaf.
Despre acest rege martir creștinător al Norvegiei, Părintele Episcop Macarie a precizat: „Rgele Olaf Haraldsson (fiul lui Harald) s-a născut în 995, strămoșul său fiind regele Harald Hairfair, care unificase întinse părți din Norvegia într-un singur regat.
A copilărit în sud-estul Norvegiei, în regiunea Ringerike. Urmează cariera militară vikingă, angajându-se mai apoi ca ofiţer în garda unor nobili englezi şi normanzi. A fost botezat în Normandia în oraşul Rouen, fiind adânc marcat de trăirea duhovnicească din comunitățile monahale din acele locuri. După 1015 părăseşte Normandia şi Anglia şi se îndreaptă spre Norvegia cu dorinţa de a prelua conducerea ca rege. Simțind chemarea Preasfintei Treimi de a reveni în ţara sa de origine, Norvegia, pentru a-și creștina poporul, a luat cu sine episcopi şi preoţi pentru a răspândi pretutindeni lumina Evangheliei lui Hristos.
mai mult la :  http://basilica.ro/slujire-arhiereasca-in-orasul-norvegian-trondheim-106775.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.