Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

0
511
În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius Țeican, Daniel Zaharia și diaconul Sorin Sîplăcan. La slujbă, alături de credincioșii din comunitate, a participat și Excelența Sa Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun înainte de a se reîntoarce la București, într-o funcție superioară din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, după cum informează site-ul episcopiascandinavia.se.
DSC_2748_w747_h800_q100 Preasfințitul Părinte Macarie a tâlcuit pericopa evanghelică după Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (IV, 12-17) care s-a citit la Sfânta Liturghie, despre începutul propovăduirii Mântuitorului Hristos. Referindu-se la cuvintele Evanghelistului Matei preluate de la Profetul Isaia: „poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor ce şedeau în latura şi în umbra morţii lumină le-a răsărit”, ierarhul a arătat că în ținuturile scandinave, ale soarelui-apune, reci și întunecate, mai puțin desfătate de lumină în această perioadă a anului, se simte atât de minunat cum Hristos Soarele Cel neapus ne luminează și ne încălzește lăuntric, făcând din firea noastră omenească sfeşnicul luminii dumnezeieşti.

La final, episcopul românilor din Europa de Nord a oferit credincioșilor mai multe cărți de folos sufletesc și a binecuvântat pe toți cei prezenți cu Aghiasmă Mare.
slijbarhiereasca
– See more at: http://basilica.ro/slujire-arhiereasca-la-oslo-norvegia-103390.html#sthash.tW0yhYsz.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.