Societatea perfecta. Regiunea din Europa in care este ilegal sa nu ai job si locuinta si in care nu exista infractiuni

0
379

Svalbard
Ca guvernator al celei mai nordice regiuni din Norvegia, Odd Olsen Ingero are in subordine doar 6 ofiteri de politie si o singura celula de inchisoare pentru un teritoriu de doua ori mai intins ca statul News Jersey, cu 3.000 de locuitori. Chiar si asa este prea mult: nimeni nu a mai fost inchis aici de vara trecuta, iar atunci pentru doar doua zile, scrie New York Times.
Explicatia pentru ceea ce se intampla in Svalbard, probabil regiunea cea mai apropiata de ceea ce se numeste o societate in care nu exista infractiuni, este faptul ca aici somajul este ilegal. “Daca nu au un job, nu poti sa locuiesti aici”, spune Ingero.

Desi sub jurisdictie norvegiana, o tara care se mandreste cu sistemul sau de protectie sociala pentru cetatenii aflati in dificultate, Svalbard, un arhipelag de insule din Oceanul Arctic, are o cu totul alta conceptie.
Ca sa locuiesti aici trebuie sa poti dovedi ca ai cu ce sa te intretii. Este interzis sa fii somer sau sa nu ai casa. Toti rezidentii trebuie sa aiba o adresa fixa, ceea ce previne situatii in care oamenii fara adapost sunt gastiti inghetati pe strada, foarte aproape de Polul Nord, unde ninge si in mijlocul verii.
mai mult la :

http://www.incont.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here