„Sunt Hilda, sunt lesbiană, trăiesc într-un partaneriat şi sunt preot la Biserica Luterană Norvegiană”

0
462

„Sunt Hilda, sunt lesbiană, trăiesc într-un partaneriat şi sunt preot la Biserica Luterană Norvegiană”. O femeie scundă, genul gospodina româncă, pe care nici un om de pe stradă n-ar putea-o bănui că nu-i plac bărbaţii.

Se consideră o învingătoare: „A fost o luptă lungă ca să pot spune fără probleme că sunt lesbiană, în cadrul Bisericii mele. Însă în ultimii 10 ani, Biserica Luterană s-a mai schimbat şi a devenit mai permisivă la fenomenul homosexualităţii. În 2007 s-a decis, însă, ca şi gayi să poată fi preoţi şi să le fie recunoscute parteneriatele”. Sfârşeşte cu un „ Dumnezeu ne iubeşte pentru oamenii care suntem”. Apoi aproape că se clamează ce bine e să fii homosexual. Cu o planşă în mână, ateul Rolf Solheim de la Asociaţia Umanistă Norvegiană încearcă să demonstreze că nu doar oamenii sunt gay. Povesteşte că s-au descoperit 150.000 de specii de viermi, păsări, maimuţe sau păianjeni, toţi homosexuali! De sub şepcuţele lor de Mall, tinerii din spate rămân cu gura căscată. „Cu cât animalele sunt mai inteligente, cu atât sunt mai predispuse la comportament homosexual”, încheie Rolf.

Dar ce părere are Patriarhia Română despre „sucirea” unor pasaje din Biblie? Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, abia şi-a stăpânit râsul. Aşa ceva nu va fi posibil niciodată, ne-a spus el. „Homosexualitatea este un păcat. Este dreptul acestor oameni ca, în intimitate, să facă ce doresc. Dar nu şi să se manifeste public, încercând să impune nefirescul ca firesc şi anormalul ca normal. Oricum, prin acea paradă, ei încearcă să provoace”, a adăugat părintele Stoica…. Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.