Tom Andreassen, norvegianul roman

0
466


Tom Andreassen este un fotograf norvegian care a indragit Romania si a decis sa contribuie la branding-ul nostru de tara. El ne promoveaza spiritul ospitalier si frumusetea peisajelor, implicand-se in actiuni caritabile.

Tom Andreassen s-a nascut in Norvegia, la Halden (130 km de Oslo) , aproape de granita cu Suedia. Pe la 18 ani terminase liceul si era angajat al Cailor Ferate, cand a supravietuit unui grav accident de masina, iar perioada de spitalizare si recuperare i-a schimbat viata. Dupa doi ani de lupta cu imobilizarea, Tom si-a recapatat abilitatile, a descoperit arta fotografiei si si-a facut o promisiune: sa ii ajute mereu pe cei aflati in nevoie. A urmat cursuri de fotografie (inclusiv pe cele ale faimosului New York Institute of Photography), a lucrat pentru agentii de imagine, a realizat expozitii cu fotografii din natura, sedinte foto pentru evenimente, reviste si coperti de carte.

Dar nu i-a uitat pe cei care aveau nevoie de el. In 1990, a primit invitatia de a preda arta fotografiei persoanelor dependente de droguri , intr-un program de reabilitare. Programul s-a desfasurat pe durata a doi ani si a fost un succes total. „Stii“, imi explica Tom, „50% dintre dependenti se intorc pe strada dupa ce scapa de la dezintoxicare“. Elevii lui au scapat de droguri, iar doi dintre ei practica si astazi fotografia, ca profesie.

 …Tom Andreassen, norvegianul roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.