Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei: „Familiile nu riscă nimic dacă iau legătura cu Protecţia Copilului”

0
531

Excelenţă, în România au loc discuţii ample despre sistemul norvegian de protecţie a copilului. Ne puteţi explica felul în care sistemul prioritizează copiii şi dezvoltarea lor în Norvegia?
Vă mulţumesc pentru invitaţie. Aş începe prin a spune că şi în Norvegia familia este pe primul plan, prin intermediul membrilor familiei, prin intermediul creşelor, al şcolilor, copiii sunt învăţaţi să îi respecte pe ceilalţi, să se respecte pe ei, sunt învăţaţi să aibă încredere, încredere în familiile lor, încredere în autorităţi, astfel încât să poată deveni, atunci când cresc, buni cetăţeni cu o bună contribuţie în societate şi să aibă o viaţă bună.
Dar ce se întâmplă atunci când un copil e într-o situaţie dificilă, într-o formă de pericol?
Cred că vă referiţi la Sistemul de Protecţie a Copilului. Trebuie ştiut în primul rând că Serviciul pentru Protecţia Copilului este un serviciu al cărui scop este să acorde asistenţă familiilor. În multe situaţii se întîmplă ca un părinte să sesizeze Serviciul pentru Protecţia Copilului şi să ceară sprijin. Poate părinţii trec printr-o perioadă dificilă în relaţia cu copilul şi atunci serviciul poate oferi sprijin.
În unele situaţii, Serviciul pentru Protecţia Copilului primeşte notificări din partea unei clinici, a unei şcoli, din partea unui vecin, cu un mesaj de îngrijorare în ce priveşte un anumit copil sau a unor copii dintr-o familie.
tove-bruvik-westberg-ambasadorul-norvegiei-familiile-nu-risca-nimic-daca-iau-legatura-cu-protectia-copilului-18526670

mai mult la :  http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/ambasadorul-norvegiei-familiile-nu-risca-nimic-daca-iau-legatura-cu-protectia-copilului-705898.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.