Tranzactie de 2,1 mil. euro intre danezi si norvegieni

0
486


Compania daneză Ramboll a preluat, pentru 2,1 milioane euro, compania de servicii geospaţiale Blom România de la grupul norvegian Blom, care şi-a redus astfel expunerea "în zone care s-au dovedit a fi dificile".
"Blom ASA a semnat un acord de cedare a subsidiarei româneşti Blom România SRL către compania daneză de servicii de inginerie Ramboll A/S. Blom va primi o compensaţie de 2,1 milioane euro în cash pentru 100% din acţiunile
Blom România SRL", se arată într-un comunicat al grupului Blom, citat de Mediafax.
Tranzacţia ar urma să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor, se mai spune în comunicat. Cele două companii aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei.
Tranzacţia nu include activitatea Blom International Operations SRL, precizează compania. "Tranzacţia reduce necesarul de finanţare şi creşte rezervele de lichiditate ale grupului Blom, şi totodată reduce riscul operaţional şi de credit la care este expus grupul Blom în zone geografice care s-au dovedit a fi dificile", se mai arată în comunicat.
Blom România, cu sediul în Bucureşti, oferă servicii geospaţiale, de cadastru, măsurători de teren, cartografiere digitală, fotogrametrie şi planificare urbană.
Compania deţine la Târgovişte un centru de date şi birouri în Constanţa, Bucureşti şi Cluj-Napoca, având un total de 450 de angajaţi în România, potrivit site-ului Blom Group.

Tranzactie de 2,1 mil. euro intre danezi si norvegieni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.