TREI ANI de la MASACRUL DIN NORVEGIA comis de Anders BREIVIK

0
340

Norvegia va continua „să lupte pentru deschidere, toleranță și diversitate”, a declarat premierul Erna Solberg marți, la Oslo, în cadrul unei ceremonii organizate pentru a marca împlinirea a trei ani de la dublul atac de la 22 iulie 2011 al extremistului Anders Behring Breivik, soldat cu 77 de morți, relatează DPA.


În cadrul ceremoniei a fost depusă o coroană de flori în fața clădirii guvernamentale vizate de primul dintre cele două atacuri ale lui Breivik și s-a păstrat un moment de reculegere. În mai, guvernul a decis să reabiliteze imobilul și nu să-l demoleze, întrucât o astfel de decizie ar fi putut fi interpretată ca o victorie a atacatorului.
„Responsabilitatea pentru tragedia de la 22 iulie este numai a atacatorului”, a spus ea într-un scurt discurs, potrivit agerpres.ro.
„Extremismul violent nu este niciodată scuzabil. Dar trebuie să facem tot ce putem pentru a-l preveni”, a adăugat Erna Solberg.
Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare în august 2012 pentru atentatul cu bombă de la sediul guvernului, soldat cu opt morți, și atacul de pe o insulă unde Partidul Laburist organiza o tabără politică pentru tineri, soldat cu 69 de morți. Acestea au fost cele mai grave acte de violență din Norvegia de la Al Doilea Război Mondial, notează DPA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here