Un Acordeon și o Vioară – Povestea unei călătorii neobosite – concert de muzică tradițională la Ambasada României

0
513


Vineri, 17 octombrie 2014, Ambasada României în Regatul Norvegiei a organizat la sediul său, în colaborare cu Oslo International Rotary Club (OIRC), un concert de muzică tradiţională intitulat Un Acordeon și o Vioară – Povestea unei călătorii neobosite („Buttons and Strings – the Story of Relentless Journey”), care i-a avut ca protagoniști pe românul Daniel Lazar, la vioară și bosniacul Almir Meskovic, la acordeon.

Programul concertului a cuprins compoziții de muzică tradițională și folclor din România, Norvegia, Serbia, Ungaria și Rusia, pe care cei doi artiști le-au interpretat cu un deosebit talent şi o înaltă ținută artistică, care a trădat educaţia lor relevantă în muzica clasică. Piesele muzicale au fost executate în stil propriu, cu o tehnică interpretativă strălucită, într-un amestec emoţionant şi rafinat de vibrații și accente muzicale specifice, care au pus în evidenţă inclusiv caracterul comun al creațiilor populare nu numai din regiunea noastră de apartenenţă geografică, dar şi din Norvegia. Folclorul autentic din România a fost foarte bine reprezentat de o Doină, Călușarul oltenesc, Hora Staccato compusă de Grigoraş Dinicu și Ciocârlia, pentru care virtuozitatea interpreților a fost în mod deosebit apreciată de întreaga audiență.
Concertul a fost organizat şi pentru a sărbători la Oslo Ziua internaţională a ONU, fiind o producție pilot a Clubului Rotary, în beneficiul tinerilor fără posibilități financiare din Bangladesh care doresc să-și construiască un viitor prin educație. La eveniment au participat circa 55 de membri ai OIRC, marea majoritate cetățeni norvegieni, dar nu numai, pentru a marca și în acest fel caracterul internaţional al manifestării.
Ambasada României la Oslo adresează mulţumiri partenerilor săi pentru acest concert, Firefly Production și Oslo International Rotary Club, fără contribuţia cărora acest eveniment nu ar fi fost posibil.
 

Un Acordeon și o Vioară – Povestea unei călătorii neobosite – concert de muzică tradițională la Ambasada României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.