Un fost premier norvegian a fost retinut pe aeroportul din Washington, pentru ca avea o viza de intrare in Iran

0
497

Un fost premier norvegian, Kjell Magne Bondevik, a declarat ca a fost retinut timp de o ora pe aeroportul din Washington, pentru ca avea o viza de intrare in Iran pe pasaport – un incident pe care l-a descris drept provocator, relateaza France24.
„Nu exista niciun motiv sa isi fie teama de un fost sef de Guvern, care a fost in vizite oficiale de mai multe ori in aceasta tara, inclusiv la Casa Alba”, a spus Bondevik, in varsta de 69 de ani, pentru postul norvegian de televiziune TV2, potrivit News.ro.
Bondevik, care a avut doua mandate de premier, in perioada 1997-2005, a declarat ca autoritatile americane de la frontiera l-au retinut timp de o ora si l-au interogat in legatura cu viza de pe pasaportul sau diplomatic.
Iranul este una dintre cele sapte tari cu populatie majoritar musulmana ai carei cetateni nu au dreptul sa intre pe teritoriul Statelor Unite, in concordanta cu decretul controversat semnat de Trump.

In prezent sef al organizatiei pentru drepturile omului Oslo Centre, Bondevik a zburat marti in Statele Unite pentru a participa la un eveniment anual de la Washington D.C., numit „Mic-dejun pentru rugaciune nationala”. La eveniment a participat si presedintele american Donald Trump.

„Se pare ca, daca numele acestei tari (Iran – n.r.) sau al altor tari apare, iesi in evidenta”, a subliniat fostul premier. „Este o suspiciune complet nejustificata. Cred ca este destul de provocator”, a adaugat Bondevik.
Fostul lider crestin-democrat s-a intors vineri in Norvegia.
www.hotnews.ro/stiri-international-21583219-fost-premier-norvegian-fost-retinut-aeroportul-din-washington-pentru-avea-viza-intrare-iran.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.