Un norvegian de origine somaleză, suspect în cazul atacului terorist din Nairobi, soldat cu peste 60 de morţi

0
801


Cetăţeanul norvegian în vârstă de 23 de ani, de origine somaleză, este bănuit că a contribuit la plănuirea şi punerea în practică a atentatului de la mall-ul WestGate din Nairobi, Kenya. Timp de patru zile centrul comercial a fost sechestrat de atacatori, despre care s-a crezut iniţial că erau între 10 şi 15 terorişti, însă camerele de supraveghere au surprins doar patru indivizi care aveau arme asupra lor.

 

Atacul a fost revendicat de gruparea al-Shabab, afiliată reţelei teroriste al-Qaeda, Hassan Abdi Dhuhulow este suspectat că ar fi unul dintre membrii al-Shabab şi dintre atacatorii de la WestGate.

Agenţia de informaţii din Norvegia, PST, a transmis săptămâna trecută că a trimis ofiţeri în Kenya pentru a verifica informaţiile potrivit cărora refugiatul care a obţinut cetăţenia norvegiană a jucat un rol important în organizarea atacului. Însă nu se ştie dacă vreunul dintre atacatori mai trăieşte, în condiţiile în care autorităţile kenyene încă mai caută corpuri neînsufleţite printre dărâmăturile mall-ului.

Un norvegian de origine somaleză se numără printre suspecţii atacului teror…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.