Un norvegian jefuit şi-a găsit bicicleta la Buzău

0
494

Un norvegian şi-a pus la bătaie talentele de detectiv ca să dea de urma bicicletei care i-a fost furată din curtea casei. Iar urma duce în România. Mai precis, la Buzău. Angajatul unui atelier de biciclete de aici a scos la vânzare online bicicleta norvegianului. Confruntat de păgubit, românul a recunoscut că vinde o bicicletă furată. Să o returneze proprietarului de drept? Exclus. Iar argumentul buzoianului e limpede ca apa din fiorduri: Norvegia e… prea departe!
Verificarea site-urilor cu anunţuri din străinătate, în special din România, este una dintre recomandările poliţiştilor norvegieni când vine vorba despre furturi de biciclete. „Numai anul trecut în Norvegia s-au raportat 12.000 de astfel de furturi. Cele mai multe biciclete au ajuns în Europa de Est, în special în România”, a spus, pentru postul norvegian TV2, Stig Vasbø, unul dintre poliţiştii care anchetează astfel de cazuri. „Am început să colaborăm cu colegii din România, mai ales pentru a da de urma obiectelor furate care ajung pe astfel de site-uri. Sperăm ca în curând să reuşim să dăm atât de urma bicicletelor, cât şi de cea a reţelelor care le fură şi le pun la vânzare”, a precizat anchetatorul norvegian.
bike-bicycle
Un anunţ postat pe un site din România a fost firul care l-a dus pe unul dintre norvegienii păgubiţi direct la persoana care ştia unde e bicicleta furată. Un anume Cătălin Nicolae J. o vindea cu 1.450 de lei. „Nu am nicio îndoială că e vorba despre aceeaşi bicicletă. E specială, are componente de la mai multe biciclete. Am recunoscut-o şi după o defecţiune la frâne şi după anumite zgârieturi. Şi după steagul Norvegiei, inscripţionat pe cadru”, le-a povestit Svein Solhjell jurnaliştilor de la postul norvegian TV2.

http://jurnalul.ro/stiri/observator/un-norvegian-jefuit-si-a-gasit-bicicleta-la-buzau-712102.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.