Un nou program de întâlniri trimestriale la Ambasadă sub egida: CULTURĂ, OBICEIURI, TRADIȚII

0
454


Ambasada României la Oslo va inaugura de anul acesta un nou program de întâlniri trimestriale, realizat în colaborare cu doamna Aurora Kanbar, destinat în principal cetăţenilor români din Norvegia, prin care ne propunem să promovăm cultura, obiceiurile și tradiţiile româneşti, precum şi să întărim relaţiile inter-umane. Avem în vedere organizarea a patru seri culturale, constând în prezentări de carte în limba română, mini-programe artistice şi degustări de vinuri, ai căror protagoniști principali să fie românii din Norvegia şi norvegienii care apreciază cultura română.

Prima întâlnire sub egida noului program este programată joi, 20 februarie, la orele 18.00, la sediul Ambasadei şi va fi dedicată marcării Zilei Internaționale a Limbii Materne.

În anul 1999, UNESCO a decis ca Ziua Internațională a Limbii Materne să se sărbătorească anual la 21 februarie. Semnificaţia acestei zile are legătură cu jertfa tinerilor studenți din Dhaka, Pakistan, care în anul 1952 au fost uciși de către poliție în timp ce demonstrau pașnic pentru dreptul de a putea vorbi ”bengali”, limba lor maternă. Din anul 2000, această zi a început să fie marcată în întreaga lume. Ambasada României la Oslo se alătură astfel unor instituţii culturale prestigioase din Norvegia, cum ar fi Biblioteca Publică Deichman, care omagiază şi promovează limbile materne.

La seara culturală din 20 februarie a.c., vor fi oferite informații despre fondul de carte în limba română existent la reţeaua publică de biblioteci Deichman, va avea loc un mini-recital muzical şi va fi organizat un concurs de întrebări și răspunsuri pe teme de literatură, cu oferirea unor premii constând în cărţi.

Manifestarea este deschisă participării tuturor celor interesaţi, însă doritorii vor trebui să se înscrie în prealabil, până la 18 februarie 2014, prin transmiterea unui e-mail la adresa: oslo@mae.ro, cu specificaţia „Limba materna”.

Un nou program de întâlniri trimestriale la Ambasadă sub egida: CULTURĂ, OBICEIURI, TRADIȚII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.