Unirea Principatelor Române sărbătorită la Oslo, Norvegia

0
562
Cu prilejul aniversării a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, Duminică, 24 ianuarie 2016, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire pentru toţi făuritorii Unirii Principatelor Române, informează Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord. Au fost pomeniţi Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie al Moldovei şi toţi cei care au contribuit la înfăptuirea acestui mare eveniment istoric.
Contribuția fundamentală a Bisericii Ortodoxe Române la realizarea Unirii din 1859 a fost evidențiată de Părintele Episcop Macarie în cuvântul său. Preasfinția Sa a amintit faptul că în cadrul Adunării elective din 24 ianuarie 1859, prezidată de Mitropolitul Nifon al Țării Românești, când se hotăra unirea prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza al Moldovei ca domnitor și în Țara Românească, au fost date ca exemplu statele Suedia și Norvegia, care aveau la vremea aceea administrații diferite, însă un singur domnitor.
La slujbă au fost prezenți Ambasadorul României în Regatul Norvegiei, Excelența Sa Adrian Gabriel Davidoiu, și îndrăgita purtătoare a cântecului și portului tradițional bucovinean, Sofia Vicoveanca, căreia Preasfințitul Părinte Episcop Macarie i-a conferit cea mai înaltă distincție a Episcopiei Europei de Nord, „Crucea Nordului” pentru mireni.
dra1_2

Preasfinţia Sa continuă în aceste zile vizitarea și susținerea familiilor de români din Norvegia care trec prin grele momente de încercare datorate separării forțate a copiilor de părinți, familia Bodnariu și familia Nan.
– See more at: http://basilica.ro/unirea-principatelor-romane-sarbatorita-la-oslo-norvegia-111610.html#sthash.z5ihdE4p.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.