Vacanţa cu peripeţii pentru câţiva turişti, plecaţi să admire gheţarii şi urşii polari, în Oceanul Arctic de Nord.

0
482

Un aisberg s-a rupt chiar la trecerea vaporului, iar blocurile de gheaţă au acoperit puntea. Echipajul a reuşit să aducă vasul, grav avariat, în cel mai apropiat port, dar 18 persoane au ajuns la spital.

 

Vaporul, un fost pescador rusesc convertit în navă de croazieră, ducea 49 de turişti, britanici şi norvegieni, într-o plimbare printre gheţurile Oceanului Arctic. Nava se afla în largul insulelor Svalbard, la jumătatea drumului dintre coastele Norvegiei şi Polul Nord, când pasagerii au simţit pe pielea lor ce înseamnă încălzirea globală.

Un aisberg s-a prăbuşit chiar la trecerea vasului, iar bucăţile de gheaţă au căzut peste pasagerii care nu au mai apucat să se pună la adapost.

Turiştii au avut numai cuvinte de laudă pentru membrii echipajului, care au reuşit să redreseze vasul şi să îl aducă până în cel mai apropiat port, în insulele Svalbard. Răniţii au primit aici îngrijiri medicale, iar doi dintre ei, aflaţi în stare mai gravă, au fost duşi cu elicopterul la un spital de pe continent, în Norvegia.

sursa : ProTV.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.