VIRUSUL ZIKA Norvegia confirmă primele trei cazuri, două dintre ele la femei însărcinate

0
496

Autoritățile medicale din Norvegia au confirmat joi primele trei cazuri de persoane infectate cu virusul Zika, dintre care două la femei însărcinate, relatează EFE.
Este vorba de persoane care au călătorit în țări sud-americane afectate de virus, a informat într-o conferință de presă la Oslo directorul Departamentului de boli infecțioase din cadrul Institutului Norvegian de Sănătate Publică, Jon Arne Roettingen.
„Preconizăm că vor apărea și alte cazuri la persoane care au călătorit în această zonă”, a admis Roettingen, care a apreciat că riscul propagării virusului în Norvegia este „zero”.
Țânțarul care transmite virusul aparține unei specii care nu se trăiește în Norvegia, astfel încât autoritățile medicale din această țară nu vor lua măsuri preventive concrete, dincolo de faptul de a sfătui femeile însărcinate să evite zonele afectate pentru a evita posibile riscuri pentru făt.
107dcbb9f7d952d67be56068b9a4c321

Un număr de 31 de țări din America Latină și Caraibe au detectat până acum transmiterea locală a virusului, între care Brazilia care numără cele mai multe cazuri și singura care a cunoscut o creștere de zece ori a cazurilor de microcefalie, unul dintre presupusele efecte ale virusului Zika.
AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)
 

Gravid i Norge testet positivt på zika-viruset – Zikaviruset – VG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.