Voluntariat româno-norvegian în Bihor

0
519

În luna martie 2015, un grup de tineri voluntari romi din România vor participa la schimbul de experienţă în Bergen

/foto : www.bihon.ro

 Tineri din Bregen – Norvegia – au participat la un schimb de experienţă pe tema voluntariatului în Bihor.
Concret, tineri norvegieni din Consiliul Locl al Tinerilor din oraşul Bergen s-au alăturat tinerilor romi din cinci comunităţi rurale din Bihor: Avram Iancu, Diosig, Drăgeşti, Husasău de Tinca şi Ineu. Aceştia au derulat în comun în perioada 31 august – 5 septembrie 2014 diferite activităţi de voluntariat în localităţile respective. Este vorba despre dotarea cu echipamente a spaţiilor de petrecere a timpului liber, a unei staţii de autobuz, programe educative şi de sănătate prin sport, programe ce urmăresc dezvoltarea durabilă a comunităţilor, etc.
În luna martie 2015, un grup de tineri voluntari romi din România vor participa la schimbul de experienţă în Bergen. În cadrul întâlnirii de la Primăria Oradea a fost vernisată o expoziţie de fotografii realizată şi organizată de tinerii romi împreună cu tinerii norvegieni. Au fost surprinse imagini ale comunităţii de r omi din Bihor şi imagini din cadrul activităţilor de voluntariat desfăşurate.
Proiectul „Tineri din România şi Norvegia – promotori ai voluntariatului civic comunitar”este derulat de Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu primăria oraşului Bergen. Proiectul are o finanţare nerambursabilă în valoare de 74.970 de euro prin granturile SEE 2009 – 2014.

mai mult la :

Voluntariat româno-norvegian în Bihor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.